Skip to main content

Très Beau Paf " Duuk"

75% Mopshond 25% Whippet
Très Beau Bernhard x Très Beau Whisky

Très Beau Poef "Yoda"

75% Mopshond 25% Whippet
Très Beau Bernhard x Très Beau Whisky

Duuk heeft het heel goed gedaan vannacht. Het is een geweldig, eigenwijs en onderzoekend hondje. Hij is heel lief, is graag bij ons. En ook bij zijn nieuwe grote broer. 😃 Onze Duuk is ook al helemaal thuis na 3 weken! Samen met poes Fien en boxer Seb.

Inmiddels is het een prachtig beestje. Zeker aan het puberen. Niet luisteren, alles pikken. Van schoenen tot sokken tot speelgoed van onze zoon. Maar zooooo lief en enthousiast. Echt onze vrolijke noot in huis😃

Très Beau Poef "Yoda"

De eerste nacht heeft Yoda de hele nacht doorgeslapen! Pas tegen 8 uur werd hij wakker.
Hij doet zijn behoefte op de pad. Goede hoop dat zindelijk worden geen groot probleem is. Vanochtend een wandeling op de hei gemaakt. Gewoon een uur voor de grote jongens, Yoda heeft de helft van de tijd in een met bont gevoerde hondentas doorgebracht. Iedereen vertederend met dat kleine koppie uit de tas. Thuis lekker brokjes gegeten en nu weer slapen. De speeltjes die ik voor hem heb gekocht zijn een groot succes. Hij zeult zijn gele vosje overal mee naartoe. Hij heeft in de buurt inmiddels zijn eigen fanclub. Pootafdrukken gaan in de toekomst zeker uitgedeeld worden. Ben er zeker van dat we nog veel lol samen gaan hebben.

Dit geloof ik bijna niet. Yoda heeft een hekel aan de bench. Week lang aan het worstelen geweest, gisterenavond besloten om hem gewoon in de woonkamer te laten. Ik denk, ik ruim morgenochtend de troep wel op, terwijl ik wat nieuws verzin. De hele nacht, geen gejank en vanmorgen niets in de kamer gedaan! Ik laat hem buiten, keurig netjes alles in de tuin, hij moest wel nodig, maar heeft het 8 uur volgehouden! Supertrots natuurlijk!!

Yoda is nu een maand bij ons thuis, en het gaat heel erg goed met hem. We zijn aan de puppycursus begonnen,  en hij zet de hele klas op stelten. Met de honden hier, Ringo en karma, gaat het heel goed.

Zojuist heeft Yoda zijn tweede enting gehad. De dierenarts was erg tevreden.  Flinke kleuter geworden hoor! De arts was ook enorm te spreken over de aanwezigheid van zijn neus. Geen enkel minpuntje te vinden.  Met de puppycursus  kun je merken dat ze gemiddeld sneller met leren zijn. Hij ligt erg voor op zijn klasgenoten,  en gaat zich dan lekker misdragen.  Die oefeningen draait hij zijn pootjes niet voor om. 😂 laatste foto genomen 4 dagen geleden.  Groetjes van Jettie en Yoda.

Kan niet geloven dat het pas 2 maanden geleden is dat ik Yoda heb opgehaald! Het lijkt wel een eeuwigheid,  zoveel hebben we nu al bereikt en mee gemaakt. Hij is inmiddels al zindelijk,  plast zelfs al met 1 pootje omhoog,  van Ringo afgekeken denk ik. Hij bedenkt zelf steeds nieuwe spelletjes of ondeugdigheden.  Er is elke dag wel wat te lachen. Met de puppycursus ben ik gestopt.  Ik stond in een modderig weiland met een pup die alle onderdelen na 15 minuten al door had,  om vervolgens te gaan rellen . Thuis gaat sneller en is gevarieerder. Naar andere honden toe is hij voorzichtig sociaal,  maar rekend er wel op dat hij gered wordt door mij of Ringo als het spannend wordt. Ringo heeft zich die taak toegeëigend.  Zo lief! Prima roedel geworden met die kleine blaas erbij 🐕🐕🐕. Liefs van Yoda en zijn personeel 😜

9 maanden precies vandaag, en 7 maanden bij mij! Het puppy is inmiddels tot een zelfverzekerde vriendelijke hond gegroeid.  Hij pubert nog wat na, maar ik heb nooit achter hem aan hoeven lopen of stevig moeten aanpakken.  Iedereen die hem ziet moet onbewust glimlachen,  en hij heeft zijn eigen fanclub. De kinderen uit de buurt komen gemiddeld 2x per week langs , in wisselende samenstelling,  of ze met hem mogen spelen,  en hij vindt het fantastisch! Mijn oude labrador teef vindt hem nog steeds een blaag, en de herder van 9 jaar is aan zijn 2e jeugd begonnen,  en speelt dagelijks met hem. Yoda is een verrijking voor ons leven, en geeft elke dag een reden om te schateren. Bijgaand een foto van een delegatie van de fanclub.  Knuffels en pootjes van ons! Ps. Op deze foto lijkt hij groter dan hij werkelijk is😉

Lijstje met avonturen: spelen met de koetjes en dan onder de koeienpoep het weiland uitkomen,  achter een vogeltje aan zich vastlopen in de bramenstruiken,  en ik mijn broek en benen kapot om hem te redden,  van de kant de sloot in gekukelt en ik tot mijn knieën de modder in om hem eruit te vissen, gelukkig kunnen de meeste retro mopsen een beetje zwemmen.  Hij is al doende wel wijzer geworden 😄

Yoda wordt morgen 1 jaar alweer! (22-10). Wat een wereldhondje is dat geworden! Hij zwemt als een labrador,  drijft als een herdershond,  waakt als een rottweiler,  speelt als een toy poedel,  knuffelt als een King Charles spaniel.  Alles in dat kleine lijfje.  Hij slaapt tegenwoordig ook onder de dekens bij mij in bed, nadat hij besloten had dat hij nooit never meer in wat voor bench dan ook wil. Hij maakt me wel wakker als ik snurk 😄.  Hij heeft ook uitgevonden dat hij in sommige bomen kan klimmen.  Als er iets mis is gaat hij onbevreesd voorop.  Hij heeft ook zijn Beagle dagen.  Dan is hij even een oost- Indische terriër. Ook zegt hij altijd dank je wel voor een kluif.
Knuffels van Yoda. 🐕🥰