Pup informatie

Wilt u onze honden zien?

Als u ons en onze honden wilt ontmoeten, kunt u onze site in de gaten houden.
Wij plannen meetings en wandelingen door het jaar heen. 

Wat moet ik doen om bij u een puppy te reserveren?

Als u geïnteresseerd bent in één van onze puppies kunt u het beste contact met mij opnemen via mail of telefoon.

Verkoopt u uw honden met contract?

Altijd. Ons koopcontract werd in samenwerking met de rasvereniging ontwikkeld.

Welke verzorging heeft een retromops nodig?

Een mops heeft twee keer per jaar een ruiperiode waarin u hem best zoveel mogelijk kamt en de neusrimpel moet regelmatig worden schoongemaakt.

Klopt het dat mopsen niet tegen de warmte kunnen?

Wanneer u het warm heeft is dat ook zo voor uw mops. Bij 35 graden ligt u normaal ook niet in de volle zon, laat staan dat u dan een fikse wandeling gaat maken. Een goed gefokte mopshond waarbij gelet wordt op de ademhaling kan normale temperaturen verdragen.

Wij werken beiden, maar toch willen we graag een hond. Kan dat?

Wanneer u beiden echter van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat uit huis bent en de mops zo lang alleen moet blijven dan raad ik u aan geen hond te nemen.

Als u pups heeft, vanaf wanneer kan ik ze dan bezoeken?

Vanaf de leeftijd van ongeveer 4 weken. Dit is om besmettingsgevaar te voorkomen, en om de moeder niet te vaak te storen.

De eerste dagen, wat dan?

De eerste dagen in een nieuw huis is voor een Mopspupje altijd spannend. Laat het mopsje eerst even zelf het huis verkennen en alle nieuwe geurtjes in zich opnemen. Het kan zijn dat ze wat stilltjes zijn of dat de onlasting wat dunner is. Sommige eten ook de eerste dag niet veel. Dit geeft niets, dat komt vanzelf de volgende dag of in de nacht als iedereen ligt te slapen. Het is belangrijk dat de pup voldoende rust/slaap krijgt.

Ontwormen, hoe?

De pup is 4 x ontwormt. Ontworm hem nog een keer bij 12 weken en daarna 4 x per jaar.

Enting, wanneer?

De pup is met 7,5 week geënt en nagekeken door de dierenarts.

Voeding, welke?

Voedingsadvies: Zorg dat de pup de hele dag de beschikking heeft over vers water. Tot de leeftijd van 6 maanden 4 voedingsmomenten per dag. Daarna rustig afbouwen naar 2 momenten. Dit punt zal ongeveer bereikt zijn op de leeftijd van 10 maanden. De pups hebben Farmfood gehad en krijgen ze ook mee.

Zindelijk, hoe dan?

Uitlaten meerdere keren per dag een paar minuten. 9 weken-9 minuten enz. Beter vaker dan langer. Laatste keer naar buiten om 24.00 uur en dan ’s morgen om 6.00 uur weer. Gaat dit goed dan rustig aan uitbreiden. Niet te snel uitbreiden dan kan het "fout" gaan.

Verzorging, wat precies?

Neusplooi en oren regelmatig controleren en zo nodig reinigen met een babylotiondoekje.

Verzekering, welke dan?

De pup krijgt een maand gratis verzekering van Petplan mee. Het is verstandig om uw mops te verzekeren. Lees goed de polisvoorwaarden voordat u een verzekering afsluit.


© Retromops, realisatie Mopslaan.nl / Monique's Webdesign 2022